Ember és gép között egyensúlyban…

…és némi sztorizás az utamról, magamról – avagy mit keres egy grafikus a coaching székben?

Üdv, Tolvaj Sándor vagyok – coach, webdesigner, #megjelenésmentor

Az egész valamikor 2002-ben kezdődött, amikor bekerültem a főiskolára és először került a kezembe egy QuarkXpress nevezetű kiadványszerkesztő program. A kreatív világ mindig is vonzott, hiszen már gyerekkoromban is imádtam rajzolni, alkotni… viszont nem gondoltam, hogy annyi év kihagyás után újból a közelébe kerülhetek ilyesminek. Még ma is emlékszem, amikor először ültem le a Photoshop 7.0 elé, és megnyitottam az első festővásznat, hogy valami újat alkothassak. Innen indult ez a szerelem…

Elkezdtem tanulni, szívni magamba az információkat, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, új és új kreatív irányokat megismerni. PR management szakirányomnak köszönhetően a kommunikációs világ igen közel hozta számomra a kreatív tervezést, mint hivatást. Igyekeztem olyan gyakorlati helyeket kiválasztani, ahol a vizuális kommunikáció közelébe lehetek, és már akkor dolgoztam helyi vállalkozásoknak, akár egy Szuperinfó hirdetésre, akár egy szórólap designra, adott esetben pedig a főiskola diák újságjának a betördelésére volt szükség.

Érdekességképpen írom – vagy éppen Adobe hívőként a szakmának mea culpázom – , ha valaki értene hozzá, hogy QuarkXpress-t közel 10 éve nem láttam testközelből – viszont az InDesign-nak nagy rajongója vagyok a mai napig is. 😉

Szóval 18 éve… mire is jó ez a 18 év? Ezalatt a 18 év alatt grafikai tervezőből webdesignerré, majd webfejlesztővé váltam. Ma pedig úgy hívom azt, amit képviselek, hogy megjelenés mentorálás.

Na de mit is tud a #megjelenésmentor?

Évtizedes kreatív tapasztalatommal és folyamatos fejlődésemmel tudom számodra a legjobbat nyújtani. Ahogy azt fent is írtam, utam a grafikai tervezésen keresztül vezetett a webes világ felé, majd elindulva egy támogató vonal – a coaching irányába.

Pályám során mindig olyan munkákat végeztem, amik feltöltenek és amiket szívvel lélekkel tudok csinálni. Érdekelnek a digitális technológiák és szívesen ismerkedem új módszerekkel. Folyamatosan figyelem a szakmai trendeket, újításokat, és a tanulási folyamatomba rendszerint beleillesztem ezek elsajátítását is.

Mivel az online tér és a számítógépes világ meghatározó területe a karrieremnek, így fontos számomra, hogy tudjam támogatni a gördülékeny kapcsolatot ember és a gép között.

Viszont nem volt mindig fenékig tejfel az én életem sem. Néha voltam beragadt állapotban, álltam a start vonalán tanácstalanul, kezdőként és újrakezdőként. …és volt olyan, amikor egyáltalán nem voltam abban biztos, hogy jó az amerre haladok csak haladtam. Volt olyan pillanat, amikor teljesen elveszve éreztem magam. Nem tudtam mi hiányzik, de valami nagyon hiányzott. Ekkor igazán úgy éreztem eljött az ideje annak, hogy átgondoljam, hogyan is szeretném évek múlva látni magam. Úgy döntöttem, rálépek az önismeret útjára. Az akkor még kevésbé tudatos döntés egy markáns tanulási folyamatává vált az életemnek.

Az évek során mestereim által többféle önismereti technikába nyerhettem betekintést. Ezek a technikák segítették azt, hogy megtaláljam azt a belső erőforrásomat, amiről annyit beszélek, és aminek segítségével belülről kifelé tudok építkezni mind emberileg, mind szakmailag.

Olyannyira, hogy amikor egyre több ismerősöm jött hozzám tanácsot kérni, ráeszméltem, hogy a mások támogatása lehet az én valódi utam. 2017-ben újra beültem az iskolapadba, és elvégeztem egy business- és life coach képzést. A coaching és az önismeret által keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg a kreativitásunkat, szabadságunkat – hogyan lehetünk a munkánk során szabadok és érezhetjük magunkat a “helyünkön”.

A kialakult coach identitásomat összekötöttem a sok éve művelt grafikusi, webfejlesztői hivatásommal, ennek az ötvözete lett a #megjelenésmentor, ahol a hozzám hasonló szakembereknek – coachoknak, tanácsadóknak, kisvállalkozóknak, munkavállalóknak – segítek megtalálni a hangjukat, megjelenésüket, és segítek megalkotni, működtetni azt az online térben.

Ahhoz, hogy az online megjelenésed valóban téged és az induló vállalkozásodat tükrözze, mindkettőt tökéletesen kell ismerned. Coachként segítek feltárni az elakadásaidat, évtizedes webdesigner múltamnak köszönhetően pedig gyakorlatias tanácsadással támogatlak a tökéletes online megjelenésed kialakításában.

A #megjelenésmentor folyamat során az alábbi három feladatkört tekintem fő szakterületemnek. Attól függően, hogy a pályád mely fázisában találsz rám, azaz éppen mire van szükséged – ajánlom figyelmedbe a szolgáltatásaimat.

Egyedinek tartom azt, hogy az önismeret által juttatom el ügyfeleimet oda, hogy megtalálják a saját megjelenésüket – legyen szó álláskeresőről, munkavállalóról, karrierváltóról, vagy vállalkozóról. Minden módszeremet magamon is kipróbáltam, a hosszú évek alatt rengeteget kísérleteztem, tanultam, így önmagam számára is hitelesen tudom közvetíteni a mondanivalómat – ezáltal úgy gondolom, más felé is hitelesen látszik az.

Speciális területeim a karrier coaching, munkavállalói énmárka építés, vállalkozói megjelenéstervezés, weboldal készítés. Ha időpontot egyeztetnél, vagy kérdeznél tőlem, keress bátran!

RÓLAM írták és NEKEM írták

Szó szerint alkotásnak éltem meg a Sanyival való munkát. Azt éreztem, hogy igyekszik minél jobban „földi formába” önteni az én álmodozós elképzeléseimet és ezt úgy tette, hogy „nem tört szárnyam”. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok, legtöbben pontosan az önazonosságot emelik ki. Amellett, hogy jó szakember, nagyon jó együtt dolgozni vele emberileg is. Szívből tudom ajánlani!

Guessous Majda Mária

„Egy végtelenül empatikus, segítőkész és szerény ember, aki hitelesen mutat példát másoknak az útjuk keresésében.”

Szőke Kinga

„- KÖSZÖNÖM! – Pontosan mit? Bármit is, szívesen. – Hű, mindent, mindent amit fentebb írtál, meg hogy vagy nekem, meg hogy ennyit tanulhatok tőled magamról.”

P. Nóri

Releváns tanulmányaim

2020

Karrier coach képzés

Coachingcentrum – 16 óra / oklevél sz: CK-26/2020

2020

2019

Mindset tréning

DEVELOR tanácsadó Zrt.

2019

2019

Design Thinking tréning

Wolters Kluwer Hungary Kft.

2019

2018

Tranzakcióanalízis képzés

Várnai Myrtill – klinikai szakpszichológus – 20 óra

2018

2017-2018

Integrált business és life coach képzés

Coachingcentrum – 130 óra / oklevél sz: CK-19/2018

2017-2018

2012

Mobilalkalmazás-fejlesztés: felülettervezés és dizájn

IT Factory

2012

2003-2007

Informatika, PR management

(Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar)

Kedvenc tantárgyaim:
pszichológiai alapismeretek, projekt management, PR management, kommunikáció, kiadványszerkesztés, weboldal készítés

2003-2007

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Klikk ide!